Reglement Toernooi Vrienden van Driene

De wedstrijden worden gespeeld op basis van Single Matchplay, met 50% Handicapverrekening. Methode: Trek het aantal slagen dat je “meekrijgt” van elkaar af (na 50% verrekening). Dit getal verdeel je over de holes met de hoogste indexering. Komt er bijvoorbeeld 3 uit dan krijgt de speler met de hoogste handicap op de drie hoogst geïndexeerde holes 1 slag extra. Speel je op één van die holes dan 5-4 dan heeft die hole een gelijke uitslag.
Halve slagen (0,5) worden naar boven afgerond!

Bij een gelijke stand na 9/18 holes wordt een beslissingshole gespeeld op de eerstvolgende hole met een gelijk aantal slagen. Wordt deze gelijk gespeeld dan speel je wederom een beslissingsholeop de eerstvolgende hole met een gelijk aantal slagen en zo verder tot er een winnaar bepaald is.

De onderlinge wedstrijden dienen binnen de gestelde termijn (doorgaans circa 2 weken) gespeeld te worden.
De uitslag van de wedstrijd wordt binnen deze zelfde termijn doorgegeven aan de wedstrijdcommissie: toernooi@vriendenvandriene.nl
Wordt de uitslag niet tijdig doorgegeven dan bepaalt de commissie op basis van het “kop of munt” principe wie doorgaat naar de volgende ronde!
Er wordt gespeeld volgens de door de Royal and Ancient en de United States Golf Federation opgestelde Rules of Golf. De Golfregels 2012-2015.
Onderlinge wedstrijden mogen gespeeld worden over 9 of 18 holes, dat bepalen de spelers zelf. Als tussen de spelers onderling geen overeenstemming bereikt wordt over het aantal holes wordt de wedstrijd gespeeld over 9 holes.
Het is niet noodzakelijk dat de wedstrijden gespeeld worden bij Golfclub Driene, ook dat bepalen de spelers zelf. Als tussen de spelers onderling geen overeenstemming bereikt wordt over de lokatie dan wordt de wedstrijd gespeeld op Golfclub Driene.

De finale en eventuele troostfinale zullen gespeeld worden op de woensdagavond inloop. ESPN, FOX Sports, NOS Studio Sport, Golfchannel en alle andere deelnemers zullen daarbij aanwezig zijn.
Het wordt gewaardeerd als verslagen, leuke anekdotes, foto’s of enig andere vorm van input gemaild wordt naar toernooi@vriendenvandriene.nl zodat daar verslag van gedaan kan worden op deze site.
Bij ontstane geschillen waar de spelers tot geen onderlinge overeenstemming kunnen komen bepaalt de toernooicommissie.
Het kan zijn dat deze regels nog aangevuld worden naar verloop van tijd dus hou ook deze pagina goed in de gaten 😉

Regenradar

Het weer en regenradarAmsterdamWeeronline.nl – Meer weer in Amsterdamweeronline.nl Altijd jouw weer

Het weer

weeronline.nl Altijd jouw weer